“Inhalen zal moeilijk blijven ondanks beweegbare achtervleugel”

Ook in 2011 zullen de rijders moeilijkheden blijven ondervinden bij het inhalen van gedubbelden en vooral tegenstanders, dat is alvast de mening van Fenrando ALonso.
Volgens Fernando Alonso zal de beweegbare achtervleugel geen significant voordeel opleveren om je voorganger in te halen. Ondertussen hebben de teams in Valencia en Jerez de eerste ervaringen opgedaan met de verstelbare achtervleugel.

“Als de wagen voor je slechts een tiende van een seconde trager is dan helpt de beweegbare achtervleugel niet,” aldus Alonso tegenover Gazzetta dello Sport.

‘Het kan handig zijn om een wagen in te halen die één of twee seconden trager is. Misschien is de doelstelling van de regel dat het moet voorkomen dat je race geruïneerd wordt wanneer je komt vast te zitten achter een wagen die veel trager is dan jou, zoals mezelf overkwam met Petrov in Abu Dhabi. Het inhalen tussen de rijders vooraan in een wedstrijd zal sowieso moeilijk blijven.”

Er zal ook tijdens de testdagen in Barcelona en Bahrein nog serieus gewerkt worden aan de mogelijke afstellingen alsook het gebruik van de beweegbare achtervleugel, maar dat zal volgens Alonso dus weinig soelaas bieden voor de problemen bij het inhalen van je tegenstanders.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen