Is de concurrentie dit jaar klaar voor de ‘agressieve’ rijstijl van Max Verstappen?

Tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen heeft tijdens een interview met ‘Laureus’ laten verstaan uit te kijken naar het nieuwe F1-seizoen. De Fin verwacht veel van zijn landgenoot Valtteri Bottas maar denkt dat vooral Max Verstappen voor vuurwerk zal zorgen.


“Er gaan waarschijnlijk maar zo’n 15 races plaatsvinden, dat gaat echt zeer opwindend zijn,” begon Hakkinen zijn vooruitblik naar het nieuwe seizoen bij ‘Laureus’.

“Als je een kampioenschap hebt met maar 15 races dan moet de rijder die wereldkampioen wordt een geweldig talent hebben, geweldige concentratie, fysiek volledig fit zijn en zich kunnen aanpassen aan allerlei situaties.”

Lewis Hamilton mag de voorbije jaren dan wel de ene na de andere wereldtitel veroverd hebben, volgens Hakkinen zullen Valtteri Bottas als teamgenoot van Hamilton en ook Max Verstappen een enorme uitdaging voor Hamilton zijn.

“Valtteri bevindt zich in een superconditie, hij heeft zichzelf voorbereid om zowel op fysiek als psychologisch vlak een zeer hoog niveau te halen om het seizoen te beginnen. Hij heeft tijdens het testen een heel mooie performance neergezet en ik ben er van overtuigd dat hij ongelooflijke resultaten zal neerzetten,” aldus Hakkinen.

Volgens Hakkinen zal Valtteri Bottas dus meer dan ooit een uitdager voor Hamilton zijn en daar komt dan ook nog eens Max Verstappen bovenop die komend seizoen voluit de strijd met Hamilton zal willen aangaan.

“Ik geloof zeker en vast dat Max Verstappen samen met Red Bull voluit zal gaan, hij gaat er echt voor gaan. Max zal aanvallen en veel risico’s nemen. Zijn de andere rijders na zo’n lange pauze wel klaar voor Max zijn rijstijl en de manoeuvres die hij gaat doen?”

“Mercedes en Red Bull presteerden tijdens de wintertests het best. Het ziet er naar uit dat ze erg snel zijn. Ze zullen er allebei staan, maar gaat ook Ferrari sterk presteren? Ik ben er van overtuigd dat ze er ook zullen staan. Maar gaan ze hetzelfde niveau halen als Red Bull en Mercedes? Ik denk het niet.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print