Bernie Ecclestone: “Zwarte mensen zijn vaak racistischer dan blanke mensen”

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft voor commotie gezorgd door de opmerkelijke uitspraak te doen dat hij vindt dat “zwarte mensen in veel gevallen racistischer zijn dan blanke mensen”.


Tijdens een interview met ‘CNN’ blikt Bernie Ecclestone terug op onder andere de strijd van Lewis Hamilton op de sociale media tegen racisme en voor meer diversiteit. Volgens Ecclestone kijken mensen op naar iemand zoals Hamilton en luisteren ze dan ook naar wat hij zegt.

“Lewis is een beetje speciaal,” aldus Ecclestone tegenover Amanda Davies van ‘CNN’. “Eerst en vooral is hij een zeer, zeer, zeer getalenteerd rijder en hij lijkt ook extreem getalenteerd wat betreft het opstaan, voor iets strijden en speeches houden.”

“Wat hij nu doet voor de zwarte bevolking is geweldig. Hij doet het verdomd goed en het zijn naar mensen zoals hem, die erg herkenbaar en bekend zijn, dat de mensen luisteren.”

De voorbije week liep Lewis Hamilton onder andere mee in een demonstratie van ‘Black Lives Matter’ in Londen en richtte hij ook de ‘Hamilton Commissie’ die voor meer diversiteit moet zorgen. Bernie Ecclestone betwijfelt echter of dat veel nut zal hebben.

“Ik denk dat het weinig goeds of slecht voor de Formule 1 zal doen,” aldus Ecclestone. “Het zal de mensen doen nadenken over wat belangrijk is. Het is voor iedereen hetzelfde. Mensen moeten beseffen dat we niet allemaal hetzelfde zijn en dat we anders over elkaar denken.”

En dan doet de voormalige F1-baas een opzienbarende uitspraak: “In veel gevallen zijn zwarte mensen racistischer dan witte mensen.”

Wanneer CNN hem echter vraagt om concrete voorbeelden te geven zegt Ecclestone dat hem zoiets is “opgevallen”.

Vervolgens haalt Ecclestone ook uit naar de mensen die standbeelden neerhalen. Volgens Ecclestone heeft dat helemaal geen zin en zou men het beter anders aanpakken.

“Men moet de mensen iets bijbrengen op school,” aldus de 89-jarige Ecclestone.

“Dit zodat ze opgroeien en daarover niet moeten nadenken. Het is compleet gek dat ze die standbeelden allemaal neerhalen. Ze hadden ze gewoon moeten laten staan.”

“Zorg dat men op school erover leert, dat men leert waarom die standbeelden er staan en hoe fout het was wat sommige personen gedaan hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}