F1 distantieert zich van ‘racisme-uitspraak’ Bernie Ecclestone

De Formule 1 heeft officieel gereageerd op de ophefmakende ‘racisme-uitspraak’ van Bernie Ecclestone. De sport wenst zich volledig te distantiëren van de uitspraken die de voormalige F1-baas tegenover ‘CNN’ deed.


Tijdens een interview met ‘CNN’ liet Bernie Ecclestone zich de uitspraak ontvallen dat “zwarte mensen vaak racistischer zijn dan blanke mensen’. Toen ‘CNN’ hem vervolgens naar bewijs voor zijn bewering vroeg zei Ecclestone dat hem dat “opgevallen” was.

Ecclestone zei in hetzelfde interview ook dat er enkele jaren geleden volgens sommigen geen probleem was omdat ze het toen te druk hadden met racen en sponsordeals te tekenen, dit terwijl er nu plots wel een probleem zou zijn.

De Formule 1 zag zich genoodzaakt om officieel te reageren op de uitlatingen van Bernie Ecclestone, deels ook omdat Ecclestone volgens sommigen nog steeds een rol in de Formule 1 speelt.

“Op een moment waarop eenheid noodzakelijk is om racisme en ongelijkheden aan te pakken zijn we het volledig oneens met Bernie Ecclestone en zijn opmerkingen. Zijn uitspraken hebben geen plaats in de Formule 1 of de huidige samenleving,” zo luidt het in een statement van de Formule 1.

“De heer Ecclestone heeft sinds zijn vertrek uit de organisatie in 2017 geen enkele rol meer in de Formule 1 gespeeld. Zijn titel als erevoorzitter is ook per januari 2020 verlopen.”
a:0:{}
F1-kampioen Lewis Hamilton is niet te spreken over de uitspraken van voormalig F1-baas Bernie Ecclestone tijdens een interview met CNN.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}