Mick Schumacher: “Ik voel geen druk door mijn familienaam”

In een brief voor sponsor Under Armour laat Mick Schumacher diep in zijn ziel kijken en legt hij uit op welke manier zijn vader hem inspireert.


Mick Schumacher heeft in een open brief voor zijn persoonlijke sponsor Under Armour met de titel “My way Through” de media een inkijk gegeven in de relatie met zijn vader en zijn grote doel in de autosport, namelijk wereldkampioen Formule 1 worden.

“Ik besefte al vrij vroeg dat ik een Formule 1-coureur wil zijn, een kampioen. Ik sprong voor het eerst in een kart toen ik drie jaar oud was, natuurlijk was het toen nog geen echte kart, en ging op achtjarige leeftijd de nationale competitie in. Toen ik 11 of 12 jaar oud was, wist ik dat ik het professioneel wilde doen.”

“In het begin gebruikte ik verschillende namen om onherkenbaar te kunnen racen en beter te worden zonder dat ik te veel werd blootgesteld aan het label ‘de zoon van’,” aldus Schumacher. In het prille begin van zijn carrière racete hij onder de naam Mick Betsch, de achternaam van zijn moeder.

Nu voelt hij naar eigen zeggen geen stress meer die zijn legendarische familienaam met zich meebrengt, de meeste druk die hij voelt legt hij zichzelf op. “De meeste stress komt van mij, van wat ik mezelf opleg. Van gedachten over wat ik fout heb gedaan en hoe ik kan verbeteren.”

“Mensen kennen de hoogtepunten en de ‘beroemdheid’ van mijn vader en dat begrijp ik volkomen. Het jaar na mijn geboorte won hij immers de eerste van vijf wereldtitels op rij, dat is toch ongelofelijk? Maar ik heb mijn vader nooit gezien als ‘de beste racepiloot ter wereld’.”

Hij beschrijft in zijn brief hoe zijn vader voor hem niet de zevenvoudige wereldkampioen F1 is die hij voor miljoenen mensen is. “In de eerste plaats is hij mijn vader,” staat in de brief te lezen.

Over de gezondheidstoestand van zijn vader spreekt hij bijna nooit, de familie is erg gesteld op haar privacy. Nu schrijft hij wel dat hij goed denkt aan de lessen die zijn vader hem ooit gegeven heeft.

“Ik neem de lessen die hij aan mij heeft doorgegeven niet als vanzelfsprekend. Een van die lessen is om stabiel te blijven, nooit te euforisch of te down.”

Komend seizoen wordt zijn tweede in de Formule 2 en hij beseft ook het belang daarvan als hij het ooit tot de Formule 1 wil schoppen.

“Ik weet dat dit jaar een belangrijk jaar is voor mijn ontwikkeling en vooruitgang. Ik ben klaar en ik ben goed voorbereid. Het Prema-team is ook klaar. En ik heb mijn familie en vrienden om me met de voeten op de grond te houden.”

Dat hij met steile ambities ook flink op zijn bek kan gaan deert Schumacher niet. “”Uiteindelijk ben ik overtuigd van wat ik doe. Dat moet wel, want ik heb mezelf geen andere keuze gegeven. Ik hou van wat ik doe. Op de een of andere manier doe ik het al achttien jaar van mijn leven en ik ben nu eenentwintig.”

“Ik zal niet stoppen totdat ik de bovenste trede van het podium heb bereikt. Ik zal de champagne spuiten en lachen en het met mijn team vieren. Ik zal nog steeds nadenken over wat ik beter had kunnen doen in de negende en de drieëntwintigste ronde in de tweede bocht. Het zal in mijn geheugen gegrift staan.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Lewis Hamilton vindt niet dat hij voor de aanrijding met Alex Albon een tijdstraf van vijf seconden moest krijgen. Hamilton vond het een race-incident.
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:37:”mickschumacher_instagram_headline.png”;}
In een brief voor sponsor Under Armour laat Mick Schumacher diep in zijn ziel kijken en legt hij uit op welke manier zijn vader hem inspireert.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print