Is de nieuwe Lotus een kopie van Force India?

Bij Force India volgt men nauwgezet de ontwikkeling van de nieuwe Lotus wagen. Op de eerste foto’s van een model voor de windtunnel zou de Lotus sterke gelijkenissen met de Force India wagen van vorig seizoen hebben.
Lotus liet onlangs de eerste foto’s zien van een windtunnel-model dat de basis moet vormen voor haar nieuwe wagen. Meteen was er enige opschudding want het model zou heel wat gelijkenissen vertonen met de wagen van Force India. De discussie wordt tevens gevoed door het feit dat voormalig technisch directeur van Force India, Mike Gacoyne, nu voor Lotus werkt.

Het design van de voorvleugel zou doen denken aan die van Force India. Verder zou het model van de windtunnel ook uitgerust zijn geweest met windtunnelbanden die het handschrift zouden hebben van medewerkers van Force India. Voldoende voer voor discussie dus, voorlopig heeft Force India echter nog geen actie ondernomen.

Volgens Mike Gascoyne zelf kloppen de beweringen niet. Gascoyne beweert ook dat indien Force India een klacht wil indienen, het dat niet moet doen tegen het nieuwe Lotus team. Fondtech ontwikkelt immers het bodywork voor Lotus.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print