Schumacher: “Massa is als een broer voor mij”

De zevenvoudig wereldkampioen sprak zich nog maar eens uit over zijn comeback die normaal in 2009 zou hebben plaatsgevonden. Volgens de Duitse legende zou hij omwille van zijn emoties voor de eventuele comeback hebben gekozen.
Tijdens de Grand Prix van Hongarije ging Felipe Massa hard van de baan nadat een veer van de wagen van Rubens Barrichello zijn helm raakte aan hoge snelheid. Massa liep destijds een schedelbreuk op. Meteen na de impact werd de Braziliaan naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht en volgden de nodige heelkundige ingrepen. Michael Schumacher werd er alvast emotioneel van en maakte meteen de keuze om als vervanger te dienen, een plan dat dus later nog in het water viel.

“Ik ben al snel na het incident in gesprek gegaan met Ferrari en ik heb vervolgens alle punten eens bekeken. Felipe is als een broer voor mij en voor hem alleen al wenste ik mijn helm destijds aan de wilgen te hangen. Ik wilde graag dat Felipe de kans kreeg om kampioen te worden maar hij is uiteraard wel niet de enige reden voor mijn pensioen. Toen hij crashte was mijn keuze dan ook snel gemaakt en wilde ik hem vervangen. Op dit ogenblik zou ik dan weer niet willen rijden”, aldus Michael Schumacher.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}