Is de Red Bull RB7 nu al te snel of te traag?

De RB7 van Red Bull zou volgens enkele insiders in 2011 opnieuw vanaf het begin van het seizoen oppermachtig kunnen zijn. Als volgend gerucht juist is mogen we er nu al voor 99 procent zeker van zijn.

RB7 nu al te snel of te traag?

Toen Sebastian Vettel in Barcelona de snelste tijd behaalde zou men zijn RB7 op een totaal andere manier dan de concurrentie het circuit hebben opgestuurd.

Mercedes GP zag beide rijders onlangs ook nog de top van de lijst invullen. Beide heren zouden echter wel de zachtste banden hebben meegekregen. Zo zou Schumacher ook nog eens net voldoende brandstof hebben meegekregen om slechts tien rondjes af te werken. Dit zijn de meest voorkomende trucjes om de concurrentie in de fase van het seizoen te verwarren. Bij Red Bull Racing speelde men het spelletje naar verluidt wel op een heel bijzondere manier mee.

Sebastian Vettel zou zijn snelste tijd hebben weten te verwezenlijken toen men hem met een volle tank het circuit opstuurde. Toch klokte de wereldkampioen nu al de snelste tijd met het extra gewicht. Meestal behalen teams de snelste tijd door een kwalificatie te simuleren maar bij Vettel bleef bijvoorbeeld ook de motor in haar standaard mode staan.

Ondanks de snelste tijd zou de lading extra brandstof wel nog kunnen verwijzen naar het slecht presteren van de Pirelli’s. Door extra gewicht bekomt men dan nog meer grip doordat de wagen extra neerwaartse druk krijgt.

“Met de nieuwe banden kunnen we best nog niet aan voorspellingen doen. Het is moeilijk om het gedrag van de banden in een periode van één ronde te observeren. Dat lukt niet bij ons en het lukt ook niet bij de tegenstanders. We hebben inderdaad problemen met de banden. Vermoedelijk wel nog net iets minder dan de andere teams”, zo klonk het bij Red Bull.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print