“Het werk van Alonso voor Ferrari is zeer nuttig”

Dit is alvast de mening van Mark Webber die een openhartig gesprek had met enkele mensen van de BBC.
Zo vertelde Mark onder andere dat Ferrari het vorige seizoen beresterk beëindigd heeft. Hij verwacht ook dat de twee piloten van ‘El cavallino rampante’ in 2011 zijn grootste tegenstanders zullen zijn in de strijd om de wereldtitel.

Op dit gebied heeft hij dezelfde mening als Jenson Button die eerder verklaarde dat de “Ferrari F150th Italia twee seconden sneller is dan de rest op de lange rechte stukken”, al dient deze uitspraak van Jenson hoogswaarschijnlijk met een korreltje zout genomen te worden aangezien de gereden tijden tijdens oefensessies niet altijd representatief zijn voor de hegemonie van de wagens.

Terwijl Fernando Alonso zelf denkt dat de Red Bull de meest competitieve wagen is verwacht Webber dat de Ferrari F150th Italia de topfavoriet zal zijn tijdens de eerste race van het kampioenschap.

“Fernando werkt hard voor Ferrari en dat heeft zijn nut al bewezen. Ferrari heeft het jaar goed beëindigd en ze testen voluit de wagen. Ze zijn altijd aan het werk en ze verliezen nooit tijd. Ze zijn ook zeer snel en het team is zeer goed georganiseerd.”

Ook de statistieken spreken in het voordeel van de Italiaanse renstal. Zij zijn het meest betrouwbare team. De twee piloten van Ferrari hebben vorig seizoen samen immers 2194 ronden gereden. Dit komt neer op 97,2 procent van het totaal aantal ronden. Red Bull is tweede met 93,4 procent en Mercedes vervolledigt het podium met 90,9 procent.

Ferrari is ook het team dat het meeste aantal races volledig heeft kunnen uitrijden. Fernando en Felipe haalden samen immers 36 van de 38 keer de finish. Hiermee behalen ze 94,7 procent terwijl Mercedes (89,5 procent) en Red Bull en McLaren (elk 86,8 procent) duidelijk het onderspit moeten delven.

Helaas voor Ferrari en Fernando Alonso volstonden deze duizelingwekkende cijfers echter niet om de wereldtitel te behalen …

geschreven door Nicolas Delay.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print