“Is miljoenen uitgeven aan de F1 nog van deze tijd?”

Hoewel Claire Williams begrip heeft voor de zorgen die de topteams hebben als het gaat over het budgetplafond is ze opgetogen over het feit dat ze wat water bij de wijn hebben gedaan.


Het budgetplafond dat volgend jaar in de Formule 1 wordt ingevoerd is wat scherper gesteld, de eerder overeengekomen 175 miljoen dollar per jaar wordt verlaagd naar 145 miljoen. Met deze ingreep wordt er geprobeerd om de effecten van de coronacrisis enigszins te beperken en daar is Claire Williams tevreden mee.

De onderhandelingen over het verlaagde budgetplafond sleepten aan omdat Red Bull en Ferrari het er niet eens mee waren en dat begrijpt Williams ook maar ze geeft ook aan dat het voor de onafhankelijke teams bijna van levensbelang is.

“We begrijpen dat zij budgetten hebben die daar duidelijk boven liggen,” vertelt ze tegenover ‘Sky.’ “Het is voor hen ook niet eenvoudig.”

“Ik heb er begrip voor maar ik ben toch blij dat ze de omvang van het probleem gezien hebben en daar ook naar gereageerd hebben.”

Voor het team van Williams, net zoals McLaren, had het budgetplafond nog lager gemogen maar ze moeten zich tevreden stellen met het compromis van 145 miljoen.

“Je hebt de drie topteams die duidelijk een hoger budget hebben. Dan heb je het middenveld dat de 175 miljoen dollar benaderd en dan heb je de kleintjes die zelfs niet aan de nu overeengekomen 145 miljoen komen.”

Daar moest dus een gulden middenweg tussen worden gevonden en zelfs al haalt haar team zelfs de overeengekomen 145 miljoen niet, toch ziet Williams het glas eerder halfvol.

“De grens is naar beneden, dat zal voor meer spanning zorgen en het veld wat korter bij elkaar brengen. Het geeft ons bovendien ook de kans om als bedrijf weer duurzaam en succesvol te zijn.”

Williams twijfelt ook of het in de huidige maatschappij nog wel relevant is om miljoenen uit te geven aan de racerij: “De sport moet ervoor zorgen dat het zijn relevantie binnen de maatschappij behoudt,” zegt ze.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023