Inkomsten Formule 1 dalen met 84 procent door coronavirus

Uit cijfers van F1-eigenaar Liberty Media blijkt dat de Formule 1 en haar inkomsten enorm hard getroffen worden door de uitbraak van het coronavirus.


Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus en het annuleren van de eerste tien F1-races zijn de inkomsten van de Formule 1 enorm gedaald. In de periode van januari tot en met maart zijn de inkomsten van 246 miljoen dollar in 2019 gedaald naar 39 miljoen dollar dit jaar, een daling van maar liefst 84 procent.

Door het wegvallen van de eerste twee races van het seizoen, die normaal in maart zouden plaatsvinden, vallen ook de organisatievergoedingen voor die races weg. Daarnaast vallen ook gelden uit tv-deals en sponsordeals weg.

Opmerkelijk is dat vooral de primaire inkomsten van de Formule 1 dramatisch gedaald zijn. De organisatievergoedingen voor het organiseren van een F1-race, de sponsoring en tv-deals smolten weg zoals sneeuw voor de zon. Waar dit vorig jaar nog 198 miljoen dollar was, viel dat dit jaar terug naar amper 13 miljoen dollar. De overige inkomsten vielen terug van 48 miljoen dollar naar 26 miljoen dollar.

Gezien de sterk gedaalde inkomsten is het dan ook geen verrassing dat het verlies van de Formule 1 in de periode januari-maart dit jaar opliep naar 137 miljoen dollar, daar waar dat verlies zich vorig jaar beperkte tot 47 miljoen dollar. Door verschillende operationele kosten terug te schroeven kon een nog groter verlies beperkt worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}