Lando Norris: “McLaren heeft meer nodig dan Mercedes-motoren om te winnen”

McLaren mag vanaf volgens jaar dan wel overstappen naar motoren van Mercedes, volgens Lando Norris zal dat niet volstaan om opeens van McLaren een winnend team te maken.


McLaren timmert al jarenlang aan de weg die moet leiden naar de terugkeer aan de top van de Formule 1. Na verschillende dramatische jaren met Honda als motorleverancier werd de overstap naar Renault-motoren gemaakt. Volgend jaar volgt vervolgens de overstap naar Mercedes-motoren.

Die Mercedes-motoren zullen volgens velen McLaren een bijkomende stap vooruit laten zetten. De kloof met de absolute top van de Formule 1 is en blijft echter groot en Lando Norris denkt dan ook niet dat McLaren door de Mercedes-motoren plots in staat zal zijn om races te winnen.

“Het is iets om naar uit te kijken,” aldus Norris eerder deze week. “Het zal een toegevoegde waarde betekenen voor de stap vooruit die we willen zetten. Het zal echter niet alles van onze achterstand goedmaken.”

Volgens Norris mag de Mercedes-motor in 2021 dan wel een stap vooruit betekenen voor McLaren, ook het chassis van de wagen zal beter moeten.

“Er rest ons nog heel wat tijd te vinden in het chassis, we mogen niet alleen op de motor vertrouwen.”

“De Mercedes-motor zal ons helpen om een stap vooruit te zetten maar er zijn in de Formule 1 heel wat dingen die een rol spelen. Er zijn enorm veel zaken die er mee voor zorgen dat een F1-bolide snel is en dat is slechts één van de honderden of duizenden aspecten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print