Nieuw team wil ondanks coronacrisis nog steeds in 2022 deelnemen aan de F1

Krijgen we in 2022 een nieuw team op de F1-startgrid. Die kans bestaat nog steeds, dit ondanks de huidige crisis die door het coronavirus wordt veroorzaakt.


Overal hoor je door de uitbraak van het coronavirus sombere berichten. Ook in de Formule 1 dreigen door de crisis verschillende F1-teams zelfs te verdwijnen maar te midden van al die negatieve berichten is er nu ook goed nieuws.

Panthera Team Asia Formula 1 streeft er ondanks het coronavirus nog steeds naar om in 2022 op de startgrid van de Formule 1 te staan. Eigenlijk was het zelfs de bedoeling om in 2021 met de oorspronkelijke introductie van de nieuwe F1-bolides op de startgrid te verschijnen maar Ross Brawn liet weten dat nieuwe teams ten vroegste vanaf 2022 welkom waren.

“Het is een behoorlijk achtbaan geweest, maar we leven nog. Het project is nog niet afgeblazen,” aldus projectleider Benjamin Durand tegenover ‘GPUpdate’.

“We mikten al voor de huidige crisis op 2022 en we kijken nog steeds of we dan kunnen beginnen. We hebben al wat mensen die aan de auto werken, wat voorwerk doen voor de aerodynamica en we zijn ook nog steeds bezig met investeerders.”

Durand laat ook verstaan dat er informeel al een afspraak was met een bestaande constructeur om bijvoorbeeld motoren af te nemen. Voorlopig is het echter even afwachten of die deal gewoon doorgaat.

“Er wordt bijvoorbeeld gesproken over de mogelijkheid om een klantenauto te kopen. Dat zullen we moeten bekijken.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023