Red Bull Ring opnieuw open: GP van Oostenrijk stap dichterbij maar onzekerheid blijft

De GP van Oostenrijk als eerste race van het nieuwe F1-seizoen is een stap dichterbij gekomen, de Red Bull Ring heeft immers opnieuw haar deuren geopend.


Oostenrijk was één van de eerste Europese landen om de corona-maatregelen te versoepelen. Het zorgde er indirect zo ook voor dat de Red Bull Ring en de GP van Oostenrijk in polepositie kwamen te liggen voor de opening van het F1-seizoen 2020.

Net als heel wat andere locaties in Oostenrijk ging de Red Bull Ring dicht maar in een mededeling op haar website laat de Red Bull Ring weten sinds 1 mei opnieuw open te zijn. Op het zogenaamde ‘Projekt Spielberg’ zijn opnieuw driving experiences mogelijk en ook bevestigt men dat men in het weekend van 5 juli de GP van Oostenrijk wil organiseren.

Er wordt gesteld dat de veiligheid van alle medewerkers op de eerste plaats komt en dat een eventuele F1-race zonder publiek zal verreden worden, iets wat al langer geweten was.

Wel is het nog niet helemaal zeker dat de GP van Oostenrijk op 5 juli effectief kan plaatsvinden. Veel zal afhangen van hoe de situatie met het coronavirus verder evolueert en of de Oostenrijkse regering de organisatie van het evenement officieel toelaat.

“Of en hoe de F1 Grand Prix van Oostenrijk 2020 op de geplande datum kan georganiseerd worden hangt af van de toekomstige ontwikkelingen en de beslissingen van de federale overheid,” zo luidt het in de mededeling.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner