Opnieuw slecht nieuws voor GP van Nederland

Net als in België is er ook in Nederland heel wat onduidelijkheid met betrekking tot het eventueel doorgaan van de F1-race. Vandaag was er alvast opnieuw slecht nieuws voor de ‘Dutch GP’.


Spa-Francorchamps lijkt mogelijk nog de nieuwe F1-kalender 2020 te halen maar in Nederland wordt er eigenlijk al meer naar 2021 dan 2020 gekeken. In Nederland wil men immers liever dat de eerste race op het vernieuwde Circuit Zandvoort met publiek verreden wordt.

De kansen op een ‘Dutch GP’ dit jaar lijken dan ook met de minuut kleiner te worden maar ook over een eventuele F1-race met publiek in 2021 bestaan er steeds meer twijfels.

Op woensdag viel er in Nederland nog positief nieuws te noteren omdat er wordt vanuit gegaan dat er vanaf september terug volop sporten kunnen plaatsvinden, ook competitievoetbal zou daarbij tot de mogelijkheden behoren. Goede vooruitzichten dus voor een eventuele Nederlandse GP met publiek in mei 2021 zou men dan denken.

Vandaag volgde er volgens het Nederlandse ‘NOS’ echter een kamerbrief van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarin valt te lezen dat massa-evenementen enkel opnieuw gehouden kunnen worden wanneer er een vaccin is.

Wat er juist onder massa-evenementen verstaan moet worden is niet echt duidelijk maar dat een GP van Nederland met 100 000 F1-fans een massa-evenement is lijkt wel duidelijk te zijn.

Aangezien de ontwikkeling van een vaccin nog erg lang op zich kan laten wachten, en er vervolgens nog miljoenen dosissen moeten geproduceerd kunnen worden, lijkt de kans groot dat er eventueel ook in mei volgend jaar geen GP van Nederland met publiek kan plaatsvinden.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}