Is ommekeer in kampioenschap nog mogelijk?

Sebastian Vettel is er in Valencia in geslaagd zijn zesde overwinning van dit seizoen op naam te zetten. Zevenenzeventig punten bedraagt zijn voorsprong nu al op de dichtste achtervolger in het klassement. Is een ommekeer nog mogelijk?
Als we in de geschiedenis van de sport duiken mogen de Duitse supporters op beide oren slapen. Sebastian Vettel zal ook de wereldtitel van 2011 veroveren. Enkel zwaardere blessures wisten in het verleden een topseizoen als dat van Vettel uiteindelijk nog te doen falen. Laat ons beginnen de titelstrijd tussen Ayrton Senna en Alain Prost in 1988. De grootste voorsprong bedroeg in die tijd 18 punten, met het puntensysteem van nu 50. Senna diende vroeg in het seizoen meerdere races vroegtijdig te staken en werd daardoor op achtervolgen aangewezen. Vervolgens behaalde Senna plots weer 6 overwinningen en ging de Braziliaan er met de wereldtitel vandoor.

Als we nog iets verder in de tijd duiken komen we in 1976 uit. Niki Lauda en James Hunt zitten met een gat van maar liefst 35 punten. In 2011 zouden dat er 97 zijn, 20 meer dan Vettel nu. Die voorsprong kon Hunt enkel uitbouwen doordat Lauda twee races moest laten vallen omwille van een zwaar incident op de Nurburgring.

Tot slot vond ik dat ook seizoen 2007 wel in het rijtje zou passen. De voorsprong van Hamilton bedroeg destijds 26 punten, 65 in 2011. In de laatste wedstrijd van het seizoen liep Raikkonen met de titel weg. Dat was vooral te danken aan de interne strijd tussen Hamilton en Fernando Alonso. Er zijn nog wel enkele achterstanden die Michael Schumacher wegwerkte. Zo kwam de Duitser bijna 30 punten terug op Alonso. Die laatste won in de slotrace wel nog de wereldtitel. Al zal de Duitse legende daar in 2011 absoluut niet in slagen. Wie kan Vettel kloppen?

Enkel de grootste ommekeer uit de geschiedenis zal Vettel de verlenging van de wereldtitel ontnemen. De statistieken kunnen dus weldra weer worden aangepast.
a:1:{s:9:”file_name”;s:35:”GEPA_full_5274_GEPA-26061199001.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print