Jackie Stewart onthult: “Ik had een beroerte en was een hele tijd bewusteloos”

Rolex
Rolex

Sir Jackie Stewart heeft zo’n vijf weken geleden een lichte beroerte gehad, zo melden verschillende Britse media. De drievoudig wereldkampioen is ondertussen echter aan de beterhand en aanwezig op het circuit van Silverstone.

Stewart, die ambassadeur voor Rolex en Heineken is, was vorige maand in Jordanië voor het huwelijk van kroonprins Hussein van Jordanië en Rajwa Al Saif. De 84-jarige Stewart zakte in elkaar op zijn hotelkamer maar slaagde er uiteindelijk in om zijn zoon, die zich in het hotel in een kamer op een andere verdieping bevond te verwittigen.

“Het was de avond voor de bruiloft”, blikt Stewart in gesprek met het Britse ‘Daily Mail’ terug op zijn beroerte. “Ik stond ’s nachts op met een vreemd gevoel en ben toen gevallen. Wat daarna is gebeurd kan ik het me niet meer herinneren. Ik was een hele tijd bewusteloos.”

“Ik werd naar een ziekenhuis in Jordanië gebracht. Mijn zoon Paul en zijn vrouw waren er voor de bruiloft, in een slaapkamer op een andere verdieping. Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet hoe ik in Paul zijn kamer ben gekomen maar ik moet toch alert genoeg zijn geweest om hem te vinden.”

“Ze hebben mij in de ziekenwagen afgevoerd maar ook dat kan ik me niet herinneren. Zijne Majesteit heeft de beste dokters erbij gehaald voor mij.”

“Ik wou zo snel mogelijk terug naar huis gaan en de kroonprins van Bahrein was zo vriendelijk om mij zijn vliegtuig te laten gebruiken om naar Europa terug te keren.”

“Tegen dan was ik opnieuw redelijk oké, al kon ik nog niet goed wandelen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print