GP van Groot-Brittannië: derde oefensessie: Charles Leclerc snelste voor het begon te regenen

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Groot-Brittannië de snelste tijd gereden. Leclerc reed zijn besttijd toen het circuit van Silverstone nog droog was. Ongeveer halverwege de oefensessie begon het echter te regenen, ook voor de kwalificatie is er een grote kans dat het zal regenen.

Na twee droge oefensessies werd er voor zaterdag regen voorspeld op het circuit van Silverstone. De rijders gingen bij aanvang van de laatste oefensessie dan ook snel het circuit op. McLaren-rijder Lando Norris kreeg van zijn team echter bij het verlaten van de pitlane te horen dat hij omwille van een probleem zijn wagen onmiddellijk aan de kant moest zetten.

Geen ideaal begin voor Lando Norris, zeker wanneer er bij aanvang van de sessie al meteen dreigende regenwolken te zien waren. Iedere droge minuut van de oefensessie zo goed mogelijk gebruiken was dan ook de boodschap. Zeker bij Ferrari was dat het geval want Charles Leclerc kon door een technisch probleem gisteren niet deelnemen aan de tweede oefensessie. Beide Ferrari’s begonnen dan ook voortvarend aan de sessie en een kwartier ver in de sessie stonden Carlos Sainz en Charles Leclerc bovenaan de tijdlijsten.

Er was echter regen onderweg naar het circuit van Silverstone en die bereikte iets voor halverwege de sessie het circuit. De rijders moesten dan ook terugkeren naar de pits om hun droogweerbanden in te ruilen voor intermediates. Toch probeerden ook enkele rijders nog om door te gaan op droogweerbanden.

Ook op een nat circuit van Silverstone haalden de F1-bolides echter hoge snelheden. Voor de rijders was het proberen om zo goed mogelijk het circuit onder natte omstandigheden te ‘leren kennen’ zodat deze kennis eventueel straks tijdens de kwalificatie gebruikt kon worden.

Uiteindelijk was het Charles Leclerc die op een nog droog circuit van Silverstone de snelste tijd wist te rijden. Williams kwam opnieuw erg sterk voor de dag met een tweede tijd voor Alex Albon.

Ook voor de kwalificatie is er een grote kans op regen en in die omstandigheden lijkt Max Verstappen erg snel te zijn. Afwachten of we straks een spannende strijd om de polepositie krijgen.