Toto Wolff: “Een elfde F1-team zou voor een veiligheidsprobleem zorgen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De discussie over het toelaten van nieuwe teams op de startgrid van de Formule 1 verhit al enige tijd de gemoederen. Verschillende teambazen hebben zich al in de discussie gemengd. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zou een elfde team zelfs voor een ‘veiligheidsrisico’ zorgen.

Een elfde team en dus twee extra wagens op de startgrid van de Formule 1, heel wat F1-fans zouden het maar al te graag zien maar Toto Wolff is er duidelijk een minder grote fan van. Volgens Wolff zou dat voor een veiligheidsprobleem kunnen zorgen.

“We hebben geen idee van wie de kandidaturen komen en wat de voorstellen om erbij te komen inhouden,” vertelde Wolff op vrijdag in Silverstone. “Ik denk dat alle stakeholders, en in denk dan vooral de FIA en de FOM, zullen beslissen over een nieuw team. Ze zullen bekijken of het aantrekkelijk is voor de Formule 1. Wat brengt het op het vlak van marketing en interesse, of ze het willen introduceren.”

“Onze mening is zeer duidelijk: koop een bestaand team.”

En daarmee laat Toto Wolff verstaan dat nieuwe deelnemers aan de Formule 1 zich best gewoon inkopen bij een bestaand teams, zoals bijvoorbeeld Audi dat heeft gedaan. Daarnaast is er volgens Toto Wolff ook het ‘veiligheidsaspect’.

“Er zijn heel wat gevolgen. Wanneer je naar de kwalificatiesessies kijkt, het lijkt nu soms al op een kartingcircuit waarbij de wagens elkaar in de weg rijden,” aldus Wolff.

“Er is de bezorgdheid op het vlak van veiligheid: we hebben niet de logistieke capaciteiten voor een elfde team. Hier in Silverstone kunnen we die mensen van Hollywood (die een F1-film maken) een plek geven maar op andere circuits lukt dat niet.”

“Er zij de partijen zoals Audi en venture capital (die in Alpine investeerden), ze kopen zich in bij bestaande F1-teams omwille van de hogere waarderingen. Daarmee moeten de FIA en de FOM rekening houden.”

“Zoals ik heb gezegd, wanneer een team een positieve bijdrage kan leveren aan de Formule 1, en dat op een manier zoals andere teams dat voordien gedurende meerdere jaren hebben gedaan, dan zullen we het bekijken.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print