Williams verrast met derde en vijfde tijd: “We deden niets speciaal”

Williams F1 team
Williams F1 team

Het Williams F1 team verbaasde met een derde tijd voor Alex Albon in de eerste oefensessie. Tot ieders verbazing deed Williams tijdens de tweede oefensessie zelfs nog beter met een derde tijd voor Albon en een vijfde tijd voor Logan Sargeant. Volgens Williams hebben ze daarvoor niets uit hun hoed getoverd.

Williams introduceerde in Canada een pakket updates op de wagen van Alex Albon en dat leidde tot een zevende plaats in de race. Oostenrijk verliep minder goed maar op het circuit van Silverstone presteerde Williams opnieuw bijzonder sterk.

“Het was duidelijk een goede dag vandaag,” vertelde Alex Albon nadat hij twee keer de derde tijd had gereden. “Het was op een bepaalde manier een verrassing. Ik moet zeggen dat dit onverwacht komt. We spelen geen spelletjes of deden geen vreemde dingen, het was een normale dag voor ons.”

“Toen we als derde uiteindelijk de oefensessie afsloten werd er even in de haren gekrabd maar de wagen voelt goed. We hebben een upgrade op de wagen die er nu al twee races op zit.”

“Wanneer je naar de tijdlijsten kijkt dan kan je niet ontevreden zijn. Het is de eerste keer dat we het pakket echt goed zien werken op een snel circuit en het ziet er goed uit. We moeten echter met beide voeten op de grond blijven staan.”

Ook bij Williams zelf willen ze graag weten waarom de vrijdag op het circuit van Silverstone zo goed verliep.

“We moeten de data bekijken en het proberen begrijpen,” aldus Dave Robson, head of vehicle performance bij Williams. “Dit is de eerste keer dat we het pakket met upgrades dat we in Canada introduceerden op een veeleisend en gevarieerd circuit zoals dat van Silverstone gebruiken.”

“We zijn erin geslaagd hier veel meer data te verzamelen dan in Canada en Oostenrijk en we hebben kunnen evalueren of onze gekozen ontwikkelingsrichting de juiste is.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print