Elektrisch probleem voor Charles Leclerc: “De race op Zondag wordt een vraagteken”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de tweede oefensessie moest Charles Leclerc vanaf de zijlijn toekijken hoe de andere rijders de baan op konden en hij niet. Ferrari kampte immers met een elektrisch probleem op zijn wagen.

Net voor aanvang van de oefensessie deed zich een elektrisch probleem voor op de wagen van Charles Leclerc. De Ferrari-mecaniciens probeerden het te verhelpen maar uiteindelijk kon Charles Leclerc niet deelnemen aan de tweede oefensessie. Volgens Leclerc zou het probleem echter niet al te veel invloed mogen hebben op de derde oefensessie en de rest van het raceweekend, al zal de race wel een vraagteken worden.

Eveneens belangrijk is dat Leclerc niet verwacht dat er door het probleem een gridstraf opgelopen zal worden voor het vervangen van eventuele motoronderdelen. Leclerc zit immers al aan zijn maximaal aantal, de schade blijft normaal gezien dus beperkt tot de verloren tijd tijdens de oefensessie.

“We hadden een klein probleem op de wagen maar het team heeft geïdentificeerd wat fout ging,” aldus Leclerc. “We hebben quasi alles op de wagen vervangen en het zou voor zaterdag in orde moeten zijn.”

“Het was een elektrisch probleem dus het zou geen invloed mogen hebben op de rest van ons weekend, los van het gebrek aan kilometers in de tweede oefensessie.”

“Het is een beetje jammer want dat is normaal het moment waarop je je voorbereidt voor de race en de zondag lijkt droog te gaan worden dus we zullen wat het onbekende ingaan dan.”