Lewis Hamilton na 15de tijd op vrijdag: “Het is een moeilijke wagen om mee te rijden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de eerste oefensessie reed Lewis Hamilton op het circuit van Silverstone de twaalfde tijd maar tijdens de tweede oefensessie zette Hamilton nog een stap achteruit met de vijftiende tijd. Hamilton moet toegeven dat het momenteel in Silverstone niet verloopt zoals verwacht.

“Het is een moeilijke wagen om mee te rijden,” vertelde Hamilton na afloop van de tweede oefensessie. “En wat we ook doen met de afstelling, het blijf een moeilijke wagen om mee te rijden.”

“Op losse rondjes voelde ik geen verbetering tussen de rondetijden, wat toont dat er iets mis is. We missen iets.”

“Op de lange runs leek het niet al te slecht dus dat is op zijn minst toch positief. Het laatste deel van mijn run was om welke reden dan ook consistenter. Het zou door de wind kunnen komen maar het zou ook de balans van de wagen kunnen zijn, of ik die aan de balans gewoon geraak.”

Het ziet er dus naar uit dat het Mercedes-rijdersduo opnieuw op de diensten van Mick Schumacher zal moeten rekenen. Dit seizoen hielp Schumacher al meermaals om in de F1-simulator de performance van de Mercedes W14 op het circuit van vrijdag op zaterdag aanzienlijk te verbeteren.

“We zullen proberen om er vanavond aan te werken, Mick zal werk in de simulator verrichten en hopelijk krijgen we enkele antwoorden,” aldus teamgenoot George Russell.