George Russell: “Max Verstappen klaagt over de F1-kalender omdat hij meer geld wil”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Mercedes-rijder George Russell speelt Max Verstappen een spelletje door steeds meer te klagen over allerlei aspecten van de Formule 1. Zo deed Verstappen zijn beklag over de lange F1-kalender 2024 die werd aangekondigd maar ook dat is volgens Russell een manier om meer geld te proberen verdienen.

Op donderdag deed Max Verstappen zijn beklag over de F1-kalender 2024 die met 24 races een recordaantal races bevat en ook bijzonder lang is. Te lang volgens Verstappen.

“Het is te veel voor mij maar we moeten er mee leren leven,” aldus Verstappen. “Ik denk dat de kalender op zijn minst iets logischer is ingepland, dus dat is beter voor iedereen.”

“Maar er moeten meer dingen goed voor elkaar gekregen worden om mij te doen besluiten of ik al dan niet langer in de Formule 1 blijf. Zo’n dingen helpen alvast niet, dat staat vast.”

Max Verstappen is momenteel de grootverdiener in de Formule 1, volgens ingewijden verdient Verstappen minstens 55 miljoen dollar per seizoen. Volges George Russell is het een manier van Verstappen om meer geld te proberen krijgen.

“Ik denk dat hij klaagt omdat hij meer geld wil,” aldus Russell in Silverstone. “Hij is de best betaalde rijder op de startgrid en gezien wat hij heeft bereikt is dat logisch, ik denk dat zijn dreigement om de sport te verlaten een soort tactiek is.”

“Ik hoop dat hij geen afscheid neemt, ik hoop dat hij zo lang als mij in de sport blijft want ik wil tegen de beste rijders in de wereld strijden. Ik strijd momenteel met Lewis en ik wil ook met Max en Charles strijden.”