Max Verstappen na snelste tijd op vrijdag: “Het was best een goede dag”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Zowel tijdens de eerste als de tweede oefensessie reed Max Verstappen op vrijdag de snelste tijd. Ook al was het verschil met Carlos Sainz tijdens de tweede oefensessie erg klein, toch is Verstappen optimistisch.

Na de eerste oefensessie vonden we beide Red Bulls helemaal bovenaan terug, met een grote voorsprong van Verstappen op teamgenoot Sergio Perez en de rest van het rijdersveld. Tijdens de tweede oefensessie bedroeg het verschil met Carlos Sainz slechts 0,022 seconde. Verstappen blikt tevreden terug.

“Ik denk dat het best een goede dag was voor ons,” vertelde Verstappen na afloop van de tweede oefensessie. “Het was best glad in het begin, maar dat komt waarschijnlijk door de hoge bandendruk waar we mee moeten rijden, maar dat is hetzelfde voor iedereen. Het maakt het iets moeilijker op racesnelheid, maar over het algemeen presteert de auto erg goed en daar ben ik blij mee.”

“In het algemeen presteerden we sterk in beide sessies. We konden ons hele programma afwerken en ook de long runs gingen goed, erg positief.”

Verstappen blikt met vertrouwen vooruit naar de rest van het raceweekend: “We zullen zien hoe het met het weer uitpakt morgen. We willen de auto nog wat verbeteren, maar vandaag was een goede dag.”