GP van Groot-Brittannië: tweede oefensessie: Max Verstappen net iets sneller dan Carlos Sainz, problemen voor Charles Leclerc

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Net als tijdens de eerste oefensessie reed Max Verstappen ook tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd. Carlos Sainz was slechts 0,022 seconde trager, terwijl Alex Albon in de Williams F1-bolide een verrassende derde tijd liet noteren.

De tweede oefensessie voor de GP van Groot-Brittannië ging met enige vertraging van start omdat op het circuit een herstelling moest gebeuren. Eenmaal het licht op groen gingen de rijders al snel de baan op. Op Charles Leclerc na want Ferrari moest een elektrisch probleem op zijn wagen oplossen.

Leclerc moest vanuit de garage toekijken hoe de andere rijders wel de baan op gingen en probeerden om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de rest van het raceweekend.

Limieten van de wagen en het circuit opzoeken was de boodschap en daarbij ging Lewis Hamilton over de limiet wat dan weer spectaculaire beelden opleverde.

Bij Williams reden ze met hun speciale livery met blauw-witte ‘Union Jack’. Die livery inspireerde beide rijders blijkbaar tot erg goede rondetijden.

Uiteindelijk was het Max Verstappen die net als tijdens de eerste oefensessie de snelste tijd reed, op slechts 0,022 seconde gevolgd door Carlos Sainz en een verrassende Alex Albon die in de Williams de derde tijd reed.