GP van Groot-Brittannië: eerste oefensessie: Max Verstappen en Red bull bovenaan

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zijn favorietenrol meteen waargemaakt door tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Groot-Brittannië de snelste tijd te rijden. Teamgenoot Sergio Perez reed de tweede tijd waardoor aan het einde van de sessie beide Red Bulls bovenaan stonden.

De Formule 1 strijkt dit weekend op het circuit van Silverstone neer voor de GP van Groot-Brittannië. Voor de meerderheid van de F1-teams is de Britse GP een thuisrace want veel F1-fabrieken liggen op een figuurlijke boogscheut van Silverstone. De teams en rijders kennen het circuit van Silverstone dan ook erg goed.

Verschillende teams hebben speciale ter gelegenheid van de Britse GP een speciale livery. Zo heeft McLaren een ‘Chrome-livery’ en viert Williams haar 800ste F1-race, ook al vindt die door de afgelasting eerder dit seizoen van de GP van Emilia-Romagna eigenlijk pas in Hongarije plaats.

Tijdens de sessie vielen er geen noemenswaardige incidenten te noteren en het was Max Verstappen die in de Red Bull F1-bolide de snelste was en daarmee meteen ook zijn favorietenrol waarmaakte. Ook op het circuit van Silverstone zijn ze duidelijk het ’te kloppen team’.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print