Jacky Ickx wordt herenigd met een oude liefde

classicdays_classicfestival - Instagram
classicdays_classicfestival - Instagram

Jacky Ickx is eregast tijdens de Classic Days in Le Mans en voor die gelegenheid werd de legendarische Belgische rijder herenigd met een oude liefde.

 Khadja Nin hoeft zich nog niet meteen zorgen te maken want de oude liefde waarvan gewag wordt gemaakt is niets minder dan de Matra MS5 Formule 2-bolide waarmee haar man in 1967 de derde tijd wist mee te laten optekenen tijdens de kwalificaties van de GP van Duitsland.

Destijds was het de gewoonte om het F1-startveld aan te vullen met een aantal Formule 2-bolides. Wat de prestatie van Ickx nog opmerkelijker maakte was het feit dat hij enkel grootheden als Jim Clark en Denny Hulme moest laten voorgaan.

Toch moest hij de race aanvatten vanaf de achttiende plaats, tussen zijn F2-collega’s zoals de reglementen voorschreven. Maar tijdens de race vocht hij zich een weg naar voren naar de vierde plaats, tot vier ronden voor het einde een probleem aan de ophanging een einde maakte aan zijn race.

Maar de Formule 1 had kennis gemaakt met Jacky Ickx en zijn kwaliteiten want in 1968 kwam hij terug naar Duitsland als Ferrari-rijder.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print