Nico Rosberg: “Rivaliteit met Lewis Hamilton was zo intens dat Mercedes dreigde met forse boetes met veel nullen”

Daimler Media
Daimler Media

Volgens Nico Rosberg raakte de strijd met Lewis Hamilton bij Mercedes destijds zo verhit dat Mercedes gedragsregels vastlegde en dreigde met erg zware boetes zodat het niet meer tot incidenten zou komen.

“We maakten het extreem moeilijk,” vertelt Rosberg tegenover ‘Sky F1’. “Het ging zelfs zover dat er op papier ‘gedragsregels’ kwamen, wat we tijdens een wiel-aan-wiel gevecht wel en niet mochten doen.”

“Dit zelfs met geldboetes waarin veel nullen stonden omdat er gewoonweg geen andere mogelijkheid meer was. Het werd veel te intens, veel te extreem tussen ons.”

Volgens Nico Rosberg heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff geleerd uit de verhitte strijd tussen Hamilton en Rosberg. Zo was er tussen Bottas en Hamilton veel meer rust, al valt het natuurlijk wel te bekijken wat het tijdens ‘goede tijden’ zal geven tussen Hamilton en Russell.

“Ik denk dat Toto enorm veel geleerd heeft van mijn strijd met Lewis en het managen daarvan,” aldus Rosberg.

“Dat helpt hem nu bij het managen van George die nieuw in het team is gekomen. Dat is zeer moeilijk, je wil zijn vleugels immers niet volledig wegknippen maar je wil hem wel zeggen dat hij niet tegen Lewis moet crashen, dat is een erg dunne lijn.”

“Ik vind echter dat Toto dit momenteel op een geweldige manier doet.”

“Het is uiteraard gemakkelijker wanneer je aan het racen bent voor de elfde en dertiende plaats dan voor de eerste en tweede plaats en voor de wereldtitel.”

“Dat zal de situatie intern in het team, alvast tussen de rijders, iets eenvoudiger maken om te managen.”

George Russell en Lewis Hamilton – Mercedes F1 team
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print