Jacques Villeneuve: “Max Verstappen is superieur ten opzichte van Lewis Hamilton”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Jacques Villeneuve, de wereldkampioen F1 van 1997, laat bij het Italiaanse ‘Corriere della Sera’ optekenen dat hij vindt dat Max Verstappen momenteel superieur is ten opzichte van Lewis Hamilton.

Als we Jacques Villeneuve mogen geloven is Lewis Hamilton sinds het vertrek van Nico Rosberg bij Mercedes wat slaperig geworden en wordt hij nu abrupt wakker geschud door een superieure Max Verstappen.

“Verstappen is superieur”, vertelde de Canadees vorige week aan ‘Corriere della Sera’ toen hem gevraagd werd naar zijn analyse van de Verstappen/Hamilton-strijd.

“Hij heeft geen echte fouten gemaakt”, legde Villeneuve uit na de GP van Rusland. “Hij ging altijd in de aanval, Lewis toonde in plaats daarvan zwaktes. En Mercedes deed dat eveneens, meer dan Red Bull.”

“Na Rosberg had Lewis een gemakkelijk leven”, suggereerde hij. “Misschien is hij een beetje in slaap gevallen, dit jaar is hij wakker geschud, maar hij blijft een fenomeen.”

De Canadees heeft ook kritiek op het feit dat er de laatste tijd door de stewards zoveel met bestraffingen wordt gestrooid.

“Er waren niet zulke straffen in mijn tijd,” zei hij. “Maar het was anders, we deden de inhaalacties aan de binnenkant.”

“Nu blokkeren ze je op het rechte stuk, ze bewegen, je wordt gedwongen extreme risico’s te nemen om te passeren en je kunt fouten maken”, merkte hij op. “Op deze manier is het moeilijk om de regels vast te stellen.”

Hij vindt dat Max Verstappen niet bestraft had moeten worden voor het incident in Monza maar dat vindt hij net zo goed van Hamilton in Silverstone.

“Ik weet het niet, dat was ook een onbedoeld manoeuvre,” merkte hij op. “Het was een fout en het ergert me dat fouten worden bestraft.”

“Lewis maakt deze fouten meestal niet, het overkomt hem alleen met Max”, voegde hij eraan toe. “Ze slagen er niet in om binnen de limieten te blijven.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print