Lando Norris: “Nieuwe F1-bolide 2022 is minder leuk om mee te rijden”

F1
F1

McLaren-rijder Lando Norris heeft in de simulator van McLaren ondertussen een eerste keer van de nieuwe F1-bolide voor 2022 kunnen proeven en die eerste indruk zorgde voor gemengde gevoelens.

Door de ingrijpende reglementswijzigingen wordt er volgend jaar met volledig andere en nieuwe F1-bolides gereden. Het nieuwe reglement zorgt voor grote aerodynamische wijzigingen met minder downforce en volledig andere banden.

Daardoor zullen de F1-bolides er volgend jaar niet alleen volledig anders uitzien, ze zullen ook een andere manier van besturen en bij de rijders voor een ander ‘rijgevoel’ zorgen en dat mocht Lando Norris in de McLaren F1-simulator dus al ondervinden.

“Het is heel anders om met de nieuwe wagen te rijden. Het is niet zo leuk als met de huidige wagens,” vertelt Norris tijdens het interview met ‘Autosport’.

“Maar hopelijk is het voor iedereen hetzelfde, ook voor de andere teams. We zullen zien, het heeft geen zin om het nu a geweldig of verschrikkelijk te vinden.”

“Je moet gewoon je uiterste best doen en hopelijk zullen we volgend jaar tijdens de voorbereidende wintertests een goede wagen hebben.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA