Jacques Villeneuve onthult hoe Max Verstappen het verschil maakt: “De andere F1-piloten moeten dat ook doen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen domineerde het voorbije F1-seizoen en dat heeft hij volgens Jacques Villeneuve te danken aan zijn persoonlijke ingesteldheid en volledige focus op het racen.

Eerst en vooral moet de dominantie van Red Bull het voorbije seizoen volgens de wereldkampioen van 1997 gerelativeerd worden. Die dominantie was niet volledig eigen aan Red Bull en haar wagen maar viel volgens Villeneuve grotendeels toe te schrijven aan Max Verstappen.

“Red Bull heeft niet zo’n ongelooflijk grote voorsprong,” vertelde Villeneuve tegenover ‘PlanetF1’. “Hun poleposities hebben ze met één of anderhalf tiende voorsprong behaald, het was erg close dus dat is geen dominantie.”

“Dat is niet zoals tijdens de jaren dat Mercedes één seconde voorsprong op iedereen had, en iedereen vond dat oké, dat was geen probleem.”

Volgens Villeneuve zorgt Max Verstappen persoonlijk voor het grote verschil en het feit dat Red Bull een voorsprong had op de concurrentie.

“Max maakt het verschil want hij staat er 24u per dag. Hij raakt het nooit moe. Hij stapt uit de wagen en denkt nog steeds aan het racen. Dat is het enige dat voor hem bestaat.”

“Op de simulator, go-karts, wat dan ook. Ik zie geen andere rijders dat doen.”

“Misschien Fernando Alonso een beetje, maar al de anderen zijn bezig met allerlei andere dingen. Ze stappen uit de wagen en doen allerlei andere dingen.”

“Wanneer ze zoals Max gefocust zijn, dan halen ze misschien zijn niveau.”