“Wat in Qatar is gebeurd kwam bij Lando Norris erg hard aan”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Met Oscar Piastri kreeg Lando Norris dit seizoen een volledig nieuwe teamgenoot, een rookie zelfs, maar wel een rookie die meteen van zich deed spreken door indrukwekkende en sterke resultaten neer te zetten. Daarbij kwam ook nog eens dat Oscar Piastri de sprintrace in Qatar wist te winnen, wat volgens Sky Sports-analist Martin Brundle bij Lando Norris erg hard moet zijn aangekomen.

“Het was zo close tussen Norris en Piastri, het moet hem ongelooflijk pijn hebben gedaan om te zien hoe Piastri als eerste over de finish reed,” vertelt Martin Brundle tijdens de seizoensterugblik op ‘Sky Sports’.

“Piastri won de sprintrace in Qatar op grootse wijze terwijl Max probeerde om hem in te halen. Piastri heeft Lando Norris echt aangescherpt.”

“Piastri verscheen als een rookie en reed tegen erg hoge snelheden door zeer uitdagende bochten, hij zette indrukwekkende resultaten neer. Hij maakte ook enkele rookie-fouten.”

“Nu moet Norris daarmee zien om te gaan. Het is misschien wat Lando nodig had want zijn tweede helft van het seizoen was buitengewoon.”

Volgens Martin Brundle kan McLaren wanneer ze alles goed voor elkaar hebben wel degelijk een serieuze uitdager zijn voor de overwinning en Red Bull aanvallen. Brundle verwijst ook naar het seizoen 2021 waarin Lando Norris gedurende enkele races meedeed voor de overwinning.

“Herinner je enkele jaren gelden de drie races op rij waarbij Lando ze alledrie had kunnen winnen,” aldus Brundle die daarmee onder andere verwijst naar de races in Italië en Rusland. Uiteindelijk wacht Lando Norris in de F1 echter nog steeds op zijn allereerste F1-overwinning.