Jake Dennis neemt revanche en wint tweede Formule E-race in Rome, Stoffel Vandoorne in de punten

Avalanche Andretti FE
Avalanche Andretti FE

Na een frustrerende vierde plaats gisteren heeft Jake Dennis vandaag revanche genomen door in Rome de tweede race van dit weekend te winnen. Voor Dennis is het een cruciale overwinning in de strijd om de Formule E-titel.

Dennis veroverde eerder vandaag de polepositie en van op de pole slaagde de Nieuw-Zeelander er dus ook in om de race te winnen, zijn vijfde overwinning in de Formule E. Dennis deed bovendien een uitstekende zaak in de titelstrijd omdat Mitch Evans met zijn Formule E-bolide op Nick Cassidy belandde.

Evans moest opgeven en ook Cassidy finishte door het incident niet in de punten. De twee titelkandidaten zagen Jake Dennis niet alleen zegevieren maar ook serieus uitlopen in de wk-tussenstand. Met 195 punten heeft Dennis nu een voorsprong van 24 punten op Cassidy terwijl Evans met 151 punten op 44 punten volgt. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte als achtste, scoorde vier punten, en staat elfde in de wk-tussenstand.

Binnen twee weken wacht in Londen de seizoensfinale die over de titelstrijd zal beslissen. Op 29 en 30 juli vinden er dan in de Britse hoofdstad twee races plaats.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner