James Calado wordt derde rijder bij Force India

Force India kondigt in de aanloop naar de Italiaanse Grote Prijs van komend weekend in Monza James Calado aan als derde rijder van het team.
image
De Brit zal dit weekend de eerste vrije training voor zijn rekening nemen. Na Monza zullen er echter nog trainingssessies volgen voor Calado, die onlangs in Spa-Francorchamps zijn eerste overwinning van het seizoen pakte in GP2.

Daarmee wordt de jonge Brit een mogelijke vervanger van Paul Di Resta of Adrian Sutil, mocht één van beide besluiten om hun heil elders te gaan zoeken. Calado nam eerder dit seizoen al plaats in de wagen van Force India tijdens de Young Driver Test in Silverstone.

Vijay Mallya: “Ik ben blij te kunnen meedelen dat we James Calado als derde rijder hebben aangesteld. Hij reed al voor ons tijdens de test in Silverstone, waar hij indruk maakte op het team door zijn snelheid en consistentie. We hebben altijd ons best gedaan om jonge rijders te steunen, dus dit is voor hem een unieke gelegenheid om ervaring op te doen tijdens F1-weekends.”

“James zal deelnemen aan de eerste vrije oefensessie op vrijdag. Dit zal hij ook doen tijdens verscheidene andere raceweekends gedurende de rest van het seizoen. Het is immers interessant om eens van een andere rijder feedback over de wagen te krijgen, en het geeft ons ook de kans om hem te evalueren.” aldus de Indische teambaas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print