Sirotkin volgt mee bij Sauber in Monza

De pas 18-jarige Rus zal in Monza voor het eerst een heel raceweekend meevolgen als lid van Sauber.
image
Sirotkin maakt normaal gesproken in 2014 zijn debuut als volwaardig F1-rijder. Alles kadert in het opzicht van de nieuwe samenwerking die de Zwitserse renstal onlangs aanging met het Russisch nationaal luchtvaartinstituut, waarvan Sirotkin’s vader Oleg aan het hoofd staat.

De jonge Rus volgt in Monza de briefings van het team mee, en zal als rijder fungeren wanneer er getraind wordt op pitstops. Sauber laat Sirotkin het hele weekend meevolgen als voorbereiding op zijn debuut in 2014.

Velen stelden zich echter al heel wat vragen rondom de intrede van Sirotkin. Zo zou hij een te wilde rijstijl vertonen, die helemaal niet past in de Formule 1. Niemand die tot op heden ook weet of Sirotkin wel klaar is om plaats te nemen in een F1-wagen.

Drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel is één van de twijfelaars. Niet onterecht, want de Duitser maakte zijn debuut als testrijder in de Formule 1 op 19-jarige leeftijd. “Als je jong bent, is iedereen hetzelfde. Je droomt van de Formule 1 en je wil hoe dan ook enkel racen. Maar soms kan het ook te vroeg zijn. Zelfs ik bevond me toen waarschijnlijk op het randje, al heb ik nu wel makkelijk spreken.” verklaarde Vettel in juli nog tegenover de Daily Mail.

Sirotkin rijdt momenteel in de World Series rond op een weinig tot de verbeelding sprekende negende plaats, met 46 punten uit zes races.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}