James Key vervangt Monchaux als technisch directeur bij Alfa Romeo F1 team

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Het Alfa Romeo F1 team heeft James Key bevestigd als nieuwe technisch directeur. Key zal vanaf 1 september Jan Monchaux in die functie opvolgen.

James Key verliet in maart het McLaren F1 team na een belangrijke technische herstructurering binnen het Britse team. Key is het Alfa Romeo F1 team niet geheel onbekend want va 2010 tot 2012 was hij al technisch directeur bij het Sauber F1 team dat nu racet onder de naam van Alfa Romeo.

Key verliet echter het Sauber F1 team om aan de slag te gaan bij Toro Rosso, het huidige AlphaTauri F1 team. Vervolgens maakte hij echter in 2019 de overstap naar McLaren, om nu dus uiteindelijk terug te keren naar Sauber/Alfa Romeo.

Sauber CEO Andreas Seidl is alvast erg tevreden met de komst van James Key: “Er is veel veranderd sinds James weg is gegaan maar in het team heerst er nog steeds dezelfde gedrevenheid die bijdroeg aan het succes van het team. Ik ben er zeker van dat we samen met dit zeer getalenteerde en toegewijde team in staat zullen zijn om door te gaan met de weg die we hebben ingeslagen. De aanstelling van James is een cruciale stap op deze reis.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner