Christian Horner: “Mercedes heeft veel budget gebruikt maar is niet dichter gekomen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner ziet de Mercedes F1-bolide er inderdaad ingrijpend anders uit maar echt dichter is de concurrentie volgens hem niet gekomen.

In Monaco introduceerde Mercedes op haar F1-bolide een belangrijke update. De Mercedes W14 ziet er opmerkelijk anders uit en de sidepods lijken veel meer op die van Red Bull. Wat de performance betreft hebben ze bij Mercedes waarschijnlijk een stap vooruit gezet maar de achterstand op Red Bull is volgens Christian Horner nog steeds zo groot als tijdens het begin van het seizoen.

“Ze hebben zeker een stap vooruit gezet,” vertelde Christian Horner na de GP van Spanje. “Ze hebben eigenlijk een B-spec van hun wagen geïntroduceerd. Ze moeten een aanzienlijk deel van hun ontwikkelingsbudget gespendeerd hebben.”

“Toen ik naar het verschil aan het einde van de race keek dan was dat ongeveer hetzelfde als in Bahrein. Wat er achter ons gebeurt en wat de pikorde daar is, dat verschilt van race tot race.”

“Fernando Alonso vorig weekend en Mercedes dit weekend, het wordt interessant om te zien hoe het de komende races zal zijn.”