“Jammer dat iedereen zich focust op de dominantie van Max Verstappen, daarachter is het ongelooflijk spannend”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Williams-rijder Alex Albon vindt het jammer dat er zo vaak over een ‘saaie’ Formule 1 wordt gesproken terwijl het volgens hem zeker en vast een spannende strijd is, ook al domineert Max Verstappen momenteel helemaal vooraan de sport.

Vorig jaar behaalde Max Verstappen een recordaantal overwinningen, een recordaantal wk-punten en een derde F1-titel op rij. Ook tijdens het nieuw F1-seizoen begon Verstappen bijzonder sterk met twee overwinningen op rij. Het werden zelfs twee dubbeloverwinningen voor Red Bull en daarom spreekt iedereen al opnieuw over een mogelijke herhaling van het F1-seizoen 2023 met een ongelooflijke dominantie door Verstappen en Red Bull.

De Formule 1 zou te saai zijn maar daar is Williams-rijder Alex Albon het duidelijk niet mee eens. Volgens Albon vindt er in het middenveld en achter Verstappen een enorm spannende strijd plaats waarbij iedereen zich erg dicht bij elkaar bevindt.

“Op een bepaalde manier is het jammer om de commentaren over Max te lezen en dat het een saai seizoen is, want dat is helemaal niet het geval, toch niet vanuit mijn perspectief,” aldus Albon tegenover de officiële F1-website. “Wanneer je hem wegneemt uit de vergelijking dan heb je één van de beste startgrids, één van de meest spannende ooit in de Formule 1, een startgrid die ongelooflijk close is. Zelfs wanneer je Max erbij betrekt dan nog is het één van de meest close rijdersvelden in de F1.”

“Het is moeilijk want hij is de leider, iedereen focust zich op de leider. Maar het racen in de achterhoede is zo ongelooflijk intens. We hebben twee ronden te laat gepit in Bahrein en we verloren zes posities, we vielen terug van de elfde plaats en finishten de race als vijftiende. Dus ja, het is allemaal erg close.”