Oliver Bearman onthult zijn toekomstig startnummer voor de F1

Ferrari
Ferrari

Na zijn indrukwekkende invalbeurt tijdens de GP van Saoedi-Arabië, waarin hij tijdens zijn F1-debuut meteen in de punten wist te finishen, wordt er al druk gespeculeerd over een toekomstig F1-racezitje voor Oliver Bearman. Bearman heeft alvast een idee met welk startnummer hij in de F1 zou racen.

Tijdens zijn eerste race in de Formule 1 reed Oliver Bearman met het startnummer 38 maar dat is geen startnummer dat hij zelf mocht kiezen. Ieder F1-team beschikt immers over een startnummer waarmee het eventuele invallers mag laten racen in de Formule 1. Sinds 2014 rijden de F1-piloten met vaste startnummers en voor een invaller is het dan geen eigen startnummer maar wel ééntje van die reservenummers waarmee dan gereden wordt.

Bearman onthulde wel met welk startnummer hij zou racen indien hij een vast plaatsje op de F1-startgrid zou hebben.

“Nee, ik heb het nummer 38 niet gekozen, mocht ik hebben mogen kiezen dan zou het 87 geweest zijn, dat is mijn racenummer,” aldus Bearman. “Dat zal mijn racenummer zijn wanneer ik in de F1 race. Dus hopelijk mag ik dat snel gebruiken. Momenteel is het gewoon een nummer dat me gegeven is.”

Mocht Oliver Bearman daadwerkelijk met het startnummer 87 racen dan zou hij de eerste rijder zijn die met dat startnummer in de F1 racet sinds de F1-piloten vanaf 2014 hun eigen vaste startnummers kiezen.