Aston Martin: “Om Fernando Alonso in het team te houden moeten we hem een snelle wagen geven”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Mike Krack, de teambaas van Aston Martin, wil graag dat Fernando Alonso ook volgend jaar nog voor Aston Martin racet. Krack beseft echter dat ze bij Aston Martin hun F1-bolide competitiever zullen moeten maken om ervoor te zorgen dat Alonso bijtekent.

“Het is geen geheim dat hij in eerste instantie zelf wil beslissen wat hij wil doen,” aldus Krack. “Wij willen verder samenwerken met Fernando, ik denk dat een snelle wagen het belangrijkste is dat we hem kunnen geven zodat hij in het project gelooft, dat hij gelooft in het team en al de rest zullen we in de komende weken moeten bespreken.”

“Het is duidelijk dat een rijder van zijn kaliber voor iedereen aantrekkelijk is, het is duidelijk dat we zullen proberen om hem te behouden.”

Volgens Krack heeft Alonso met zijn jarenlange ervaring in de Formule 1 en zijn persoonlijke ingesteldheid voor een ongelooflijke mentaliteitswijziging in het team gezorgd en het ganse team vooruit gepusht.

“We hebben vorig jaar al gezien dat toen hij bij het team kwam, dat hij niet alleen zijn rijtalent en race craft heeft bijgedragen maar dat hij ook voor een extra drive, push en motivatie bij iedereen gezorgd heeft,” aldus Krack. “Hij is bijvoorbeeld een leider, vanaf de eerste dag met zijn ingesteldheid, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.”

“Hij is een voorbeeld, het is iets dat het volledige team besmet, het is iets dat je wil behouden.”

Krack werd vervolgens gevraagd of hij eventueel Max Verstappen een contract zou willen geven.

“Max heeft een contract, en wanneer ik ‘ja’ zeg dan zal je ook willen vragen of ik Lewis een contract zou geven indien hij vrij was,’ aldus Krack. “Laat ons met beide voeten op de grond blijven en alles stap voor stap doen.”