“Jammer dat McLaren niet is blijven samenwerken met Honda”

McLaren Honda F1 team
McLaren Honda F1 team

Jenson Button vindt het bijzonder jammer dat McLaren enkele jaren geleden de samenwerking met motorpartner Honda heeft stopgezet, zeker gezien de successen die Honda nu met Red Bull behaalt.

De verwachtingen waren hooggespannen toen Honda in 2015 tijdens het tweede seizoen met de nieuwe V6-hybridemotoren opnieuw een samenwerking met het McLaren F1 team begon. Eind 2017 werd echter de stekker uit het project getrokken, dit na heel wat ontgoochelende prestaties.

Honda werd motorleverancier van Toro Rosso en vervolgens ook Red Bull, het bleek de basis van de huidige successen en uiteindelijk ook de F1-wereldtitel van Max Verstappen. Jenson Button reed ooit voor het Honda-fabrieksteam en vervolgens ook voor McLaren en hij vindt het jammer dat de Honda en McLaren hun samenwerking beëindigden.

“Het was voor Honda erg moeilijk aan het begin van het V6-hybrideproject,” vertelt Button tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ze ondervonden problemen toen ze net opnieuw in de sport kwamen. Ze hadden duidelijk enkele jaren achterstand op al de anderen. Er waren heel wat betrouwbaarheidsproblemen.”

“Ik vind het jammer dat McLaren niet verder met hen is blijven gaan. Het was erg makkelijk voor hen om met de vinger te wijzen wanneer ze niet competitief waren, ze konden naar het minst betrouwbare onderdeel wijzen en dat was de motor.”

“Maar nu Honda met een team zoals Red Bull samenwerkt, en gezien al hun ervaring, lijkt het dat ze een goed partnerschap gevonden hadden. Het was mooi om hen opnieuw te zien winnen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print