“Max Verstappen is de beste rijder die Red Bull ooit heeft gehad”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-motorsportbaas Helmut Marko vindt dat Max Verstappen de beste rijder is die Red Bull ooit gehad heeft. 

Mooie, lovende woorden van Dr. Helmut Marko over zijn kersverse wereldkampioen, zeker als je weet dat Sebastian Vettel met de Oostenrijkse formatie vier keer op rij de wereldtitel wist te veroveren. Maar het is voor Verstappen sinds zijn debuut bij Toro Rosso in 2015 dan ook hard gegaan want na iets meer dan een seizoen mocht hij al aan de bak bij de hoofdmacht van Red Bull.

Daar wist hij meteen zijn eerste race te winnen en sindsdien staat de teller op twintig overwinningen, dertien poleposities en als kers op de taart werd hij in Abu Dhabi vorige maand wereldkampioen.

Dr Helmut Marko was te gast bij de Oostenrijkse tv-zender ‘Servus TV’ en daar werd hem gevraagd of Max Verstappen het grootste talent was dat hij ooit is tegengekomen en hij moest niet lang nadenken over zijn antwoord: “Ja, dat is hij zonder twijfel!”

“Hij heeft geen opwarming nodig. Als het ergens regent, rijden de anderen vijf of acht ronden. Dan gaat Max naar buiten en zet de snelste tijd neer in de eerste ronde.”

“Of Jeddah, niemand kende het circuit. De anderen reden weer, Max gaat naar buiten… bang! Drie keer de snelste sector. Dat is één van zijn fascinerende kwaliteiten.”

Verstappen mocht vroeger al eens op kritiek rekenen van zijn tegenstanders vanwege zijn soms wat agressieve rijstijl en die zorgde er ook soms voor dat hij in de fout ging. Maar de laatste seizoenen heeft Verstappen veel aan maturiteit gewonnen en ziet hij het grotere plaatje van een raceweekend.

“Hij is iets minder agressief ja, maar hij kan nu beter naar het grotere plaatje kijken,” zei Marko. “Dat is een belangrijk verschil.”

“In de beginjaren wilde Max altijd en onder alle omstandigheden de snelste zijn. Hij heeft nu geleerd om te doseren en doet het wat kalmer aan als het echt nodig is.”

“Het verschil is dat hij die volwassenheid al liet zien tijdens zijn allereerste race voor Red Bull.”

“Een ander belangrijk verschil is dat als we een paar jaar geleden een probleem hadden tijdens de vrije training, Max ontplofte en door de garage schreeuwde.”

“Dat ongeduld nam hij soms mee de baan op, bijvoorbeeld als een achterblijver niet snel genoeg aan de kant ging.”

“Nu is Max veel rustiger. Hij presteert consistent en op een uitzonderlijk hoog niveau. Hij is echt een buitengewone rijder.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022