“Jarenlange ervaring heeft Sergio Perez bij Red Bull overeind gehouden naast Verstappen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Damon Hill slaagde Sergio Perez er het voorbije seizoen beter dan zijn voorgangers in om een vuist te maken binnen Red Bull, iets dat Hill toeschrijft aan de jarenlange ervaring van de Mexicaan.

“We hebben zoveel rijders moeilijkheden zien hebben bij Red Bull, rijders die het team moesten verlaten,” vertelt Damon Hill tijdens de ‘F1 Nation’ podcast.

“Ik had altijd het gevoel dat Checo, omwille van zijn enorm grote ervaring, meer tegen de ‘krachten’ binnen Red Bull zou kunnen ingaan, dingen die het een jonge rijder zo moeilijk maken.”

De voorbije jaren zagen we onder andere Daniil Kvyat, Alex Albon en Pierre Gasly ondermaats presteren bij Red Bull, dit ondanks het feit dat ze vaak wel over het nodige talent beschikken.

“Zo mocht Gasly zelfs in 2019 van Toro Rosso de overstap maken naar Red Bull, om uiteindelijk terug zelf vervangen te worden omwille van ‘ondermaatse prestaties’.

De voorbije twee seizoenen presteerde Gasly echter bijzonder sterk bij AlphaTauri, in die mate zelf dat er gespeculeerd werd dat hij terug zou kunnen keren naar Red Bull. In 2020 won Gasly ook de GP van Italië, zijn eerste en enige F1-overwinning tot dusver.

“Gasly heeft overduidelijk talent,” aldus Hill. “Hij kan het maximale uit de wagen halen, iets dat hij op regelmatige basis doet.”

“Hij lijkt ook zelfvertrouwen te hebben, zonder vol van zichzelf te zijn. De vraag is echter, wat gebeurt er wanneer zo’n rijder naar Red Bull gaat.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022