Jean Todt: “F1 had door slechte veiligheid kunnen verdwijnen”

Volgens FIA-president Jean Todt mogen we blij zijn dat de veiligheid in de hedendaagse autosport en Formule 1 zoveel verbeterd is. Anders zou de Formule 1 wel eens verdwenen kunnen zijn.


De voorbije twee raceweekends zagen we opnieuw een mooi voorbeeld van hoeveel veiliger de Formule 1 vandaag de dag is. Op Spa-Francorchamps was er de enorme startcrash waarbij Alonso over Charles Leclerc vloog en in Monza was er Marcus Ericsson die enorm veel geluk had toen hij zwaar crashte doordat zijn DRS niet goed fucntioneerde.

Een ander mooi voorbeeld volgens Jean Todt was de enorme crash van Fernando Alonso met zijn McLaren in 2016 tijdens de GP van Australië. Diezelfde crash zorgde er trouwens voor dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne geheel onverwacht moest invallen voor Alonso en zijn F1-debuut maakte tijdens de GP van Bahrein.

“Als je kijkt naar Alonso zijn crash in 2016, naar wat Ericsson overkwam op vrijdag in Monza, je zou er even bij moeten stilstaan hoe verbazingwekkend het is en hoeveel progressie er geboekt is,” aldus Todt tegenover ‘Motorsport.com’.

Volgens Todt zouden er ongetwijfeld doden te betreuren geweest zijn indien de veiligheid niet zo sterk verbeterd was.

“Enkele decennia geleden zouden de rijders er niet meer geweest zijn,” aldus Todt.

“Het zou erg pijnlijk geweest zijn want wat veertig jaar geleden aanvaardbaar was is dat vandaag de dag niet meer. Het zou er voor kunnen zorgen dat de motorsport zou verdwijnen. Gelukkig is alles veranderd, daar moeten we rekening mee houden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen