Jean Todt reageert in brief aan F1-teams op ‘vertrouwelijke schikking’ met Ferrari

FIA-president Jean Todt heeft in een brief de zeven F1-teams van antwoord gediend die verduidelijking vroegen met betrekking tot de ‘vertrouwelijke’ schikking tussen de FIA en Ferrari.


Na de plotse bekendmaking van de vertrouwelijke schikking tussen de FIA en Ferrari met betrekking tot de 2019-motor die Ferrari vorig jaar gebruikte kwamen er heel wat vragen en speculaties vanuit de media en vooral ook de teams.

De zeven teams die niet met een Ferrari-motor rijden verenigden zich en richtten zich in een schrijven tot de FIA met de vraag tot publieke verduidelijking over de ‘vertrouwelijke schikking’ tussen de FIA en Ferrari.

FIA-president Jean Todt heeft nu gereageerd door zich in een brief tot de teams te richten.

“Er waren drie opties,” aldus Todt volgens de krant ‘Daily Mail’. “De zaak afsluiten, de zaak voor het Internationaal Tribunaal te brengen, of een schikking te treffen.

“Zo’n beslissingen horen toe aan de president van de FIA en dat volgens de disciplinaire regels van de FIA.”

“De president informeerde zich en consulteerde ook verschillende andere sleutelfiguren binnen de FIA alsook de CEO van de Formule 1, dit om een consensus te bereiken over hoe we deze zaak best konden aanpakken.”

Hij kreeg aanbevelingen van de technische, juridische en financiële teams binnen de FIA en won ook het advies in van een zeer ervaren extern jurist.”

Todt, die zelf ooit voor Ferrari werkte, kreeg veel kritiek voor zijn beslissing om de zaak met een vertrouwelijke schikking af te handelen. Volgens de FIA waren er echter weliswaar aanwijzingen maar onvoldoende bewijzen om Ferrari effectief te vervolgen, deels door de complexiteit van het dossier over de 2019-motor waarin het niet eenvoudig is om doelbewust valsspelen vast te stellen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021