“FIA mag zich aan protesten verwachten na de GP van Australië”

De FIA en de stewards mogen zich naar verluidt opmaken voor protesten tegen de F1-teams Mercedes en Racing Point, zo luidt het in de wandelgangen van de F1-paddock.


Het Mercedes F1 team kreeg deze week al te horen dat het haar F1-bolide moet aanpassen aan de brake ducts achteraan de wagen. Die aanpassing kwam er na een vraag van Red Bull aan de FIA, maar Red Bull Racing dreigt voor nog meer protesten te zorgen.

Dr. Helmut Marko blijft er volgens ‘Auto Bild Motorsport’ van overtuigd dat het DAS-systeem op de Mercedes F1-bolide illegaal is. Indien Mercedes er in Melbourne mee rijdt zal er dan ook na afloop van de race een protest volgen.

Tijdens de wintertests was er veel te doen rondom het bewuste ‘Dual Axle Steering’ maar het is nog steeds niet duidelijk of Mercedes er in Australië ook effectief mee zal rijden.

Daarnaast is er nog iets dat de F1-paddock bezig houdt: de zogenaamde ‘roze’ Mercedes, ofwel de F1-bolide van Racing point F1 die op veel vlakken een kopie lijkt van de Mercedes F1-bolide.

Het Renault F1-team zou ernstig overwegen om een protest in te dienen tegen Racing Point F1 omdat het iets te ijverig allerlei onderdelen van de Mercedes F1-bolide van vorig jaar, de W10, zou gekopieerd hebben. Daarbij zouden aerodynamische onderdelen één-opéén gekopieerd zijn, wat volgens het reglement verboden is.

Het eerste raceweekend in Australië belooft dus ook voor de FIA en de stewards meteen zeer druk te worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen