Mercedes: “Gelukkig hadden we motorproblemen tijdens F1-test”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff laat in de vooruitblik naar het eerste raceweekend verstaan dat hij en Mercedes blij zijn dat ze reeds tijdens de F1-tests met motorproblemen geconfronteerd werden.


Bij Mercedes stond veel in het teken van het bewuste DAS-stuurstysteem maar daarna volgden ook diverse problemen met de Mercedes-krachtbron. Zowel Mercedes zelf alsook de klantenteams kregen met motorproblemen af te rekenen.

De motorproblemen mogen dan wel een onaangename verrassing geweest zijn, bij Mercedes is men vooral blij dat de problemen zich al tijdens de F1-tests voordeden.

“We slaagden erin om ons gepland programma af te werken tijdens de wintertests. We werden echter geconfronteerd met enkele betrouwbaarheidsproblemen die we moesten oplossen,” aldus Toto Wolff.

“We zijn blij dat we deze problemen tijdens het testen kregen en niet tijdens een raceweekend. Daardoor hadden we tijd om ze te verhelpen zonder gridpenalty’s.”

“Nu is het eindelijk tijd om opnieuw te gaan racen en we kijken uit naar het nieuwe seizoen. Het team heeft erg hard gewerkt om de nieuwe wagen te bouwen en het wordt interessant om te zien wat we er mee kunnen doen wanneer we voluit gaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print