Jenson Button geeft demo in Fittipaldi’s McLaren M23

Vier maanden na zijn officieuze pensioen laat McLaren weten dat Jenson Button dit jaar een demonstratie zal geven in de iconische M23 van het Britse team. Deze bolide stuwde legendes als Emerson Fittipaldi en James Hunt naar de wereldtitel.

De wereldkampioen van 2009 zal dit jaar tijdens de Monterey Motorsports Reunion in Laguna Seca een demonstratierace rijden in de McLaren M23. Button is niet aan zijn proefstuk toe want hij mocht de auto al eens aan de tand voelen tijdens de première van de film Rush

“Het is altijd speciaal om met een Formule 1-auto te rijden die zo’n rijk verleden heeft, en de M23 heeft in de jaren zeventig een belangrijk hoofdstuk in de Grand Prix-historie geschreven,” zegt Button. “Het is een beetje een vreemde sensatie om met een auto uit die periode te rijden, omdat je veel rechter in de cockpit zit en het net lijkt of je bijna de voorwielen kan aanraken als je je armen naar voren uitstrekt.”

Over de auto zelf heeft de Brit niets dan lof: “Als je er in rijdt snap je direct waarom hij zo succesvol was. Hij is zeer eenvoudig om mee te rijden, heeft een goede balans en alles wat je er in stopt komt er ook weer uit. De rijder wordt op zijn wenken bediend.”

De M23 werd voor het eerst in 1973 gebruikt en bezorgde McLaren in vier seizoenen één titel bij de constructeurs en twee bij de rijders. De eerste keer in 1974 door levende autosport-legende Emerson Fittipaldi en de tweede in 1976 na een knotsgek seizoen door de ons helaas veel te vroeg ontvallen James Hunt.

Dit soort evenementen passen perfect in de nieuwe job als ambassadeur die Button sinds dit jaar vervult voor McLaren. Na 17 seizoenen op het hoogste niveau besloot ‘JB’ om een stapje terug te zetten en hij werd vervangen door onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022