Ferrari nog niet in gesprek met Vettel en Räikkönen

Op het einde van dit seizoen lopen de contracten van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen bij Ferrari af. Het Italiaanse team laat weten nog niet na te denken over nieuwe onderhandelingen met haar rijders.

Maurizio Arrivabene, teambaas bij Ferrari, had tegenover NBC een duidelijk verklaring waarom hij nog niet met zijn rijders spreekt over een nieuw contract: “Nu spreken met onze rijders over nieuwe contracten zou alleen maar voor afleiding zorgen.” Volgens de Italianen is het dus nog te vroeg om te onderhandelen. Arrivabene ziet dit seizoen graag ‘een blije Sebastian’: “Als Sebastian gelukkig is, dan weten we dat de auto snel is”.

Vettel kwam in 2015 bij Ferrari en kende een goed eerste seizoen. 2016 was voor Vettel een moeilijk jaar en toen liet Arrivabene blijken dat ook Vettel zijn plaats bij Ferrari moet verdienen.

Ook Ferrari-president Sergio Marchionne vindt het nog te vroeg om te spreken met de rijders. Hij wil eerst afwachten of zijn rijders zich goed voelen dit seizoen. “Het heeft niet veel zin om over de toekomst na te denken als we hem geen auto kunnen geven waarmee hij kan winnen”, vertelt Marchionne over Vettel. Over Räikkönen was Marchionne dan weer erg tevreden tijdens het seizoen 2016. “Maar we moeten nog afwachten of hij na dit seizoen nog verder wilt of wilt stoppen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022