Lance Stroll: “De kritiek op mij komt door jaloezie”

Lance Stroll denkt dat jaloezie aan de basis ligt van de kritiek die men heeft op zijn zitje bij het Williams F1 team.

Hoewel Stroll vorig jaar het F3 kampioenschap won en in 2014 dat van de F4, denkt men nog vaak dat de welgesteldheid van zijn familie hem in de F1 heeft gekregen. Hijzelf denkt dat piloten die niet in de sport raken met dit idee kwamen aanzetten.

“Natuurlijk proberen de personen die niet in de F1 kunnen geraken excuses te vinden waarom dat niet kan. Ik denk dat de piloten in deze sport respect voor elkaar hebben. Ze weten allemaal dat het veel vergt om Formule Renault, F4 en F3 te winnen,” aldus Stroll.

“Het is normaal dat mensen jaloers zijn omdat ze niet in de sport kunnen geraken. Er zullen steeds mensen zijn die je niet mogen omwille van verkeerde redenen. Iedereen rond de sport, piloten en zelfs personen binnen de teams, weten hoeveel je nodig hebt alvorens je in de F1 kan beginnen.”

De Canadees meent dat je in de koningsklasse van de autosport meer respect krijgt naarmate de klassen die je ervoor hebt gedaan en de resultaten daarin.

“In het F1-circus weet men dat de klassen die je moet winnen en waarin je punten moet scoren voor je superlicentie moeilijk zijn. Vettel, Hamilton en Ocon hebben allemaal deze kampioenschappen moeten winnen. Hoe meer je voor de F1 hebt bereikt, hoe meer respect je krijgt van collega’s in de sport,” sluit Stroll af.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022